poster tukkel3

Zaterdag 19 september 1970.

Tukkel 3 werd het grootste festival dat Nivon jongeren in Wolvega organiseerden. Er kwamen bijna 3000 bezoekers.

Het festival startte 's middags met een zeer grote Tukkelmarkt op het Van der Sandeplein in Wolvega. Jong en oud laafden zich aan diverse creatieve uitspattingen en ondernamen daarbij zelf ook actie, woonden vakmanschap-demonstraties bij en informeerden zich bij de diverse stands. 

's Avonds begaven de bezoekers zich naar de sporthal die feëriek was ingericht. In de grote hal vanzelfsprekend een podium. Maar in deze zaal ook een giga blikvanger, een groot bouwwerk van 17 bij 6 meter met een hoogte van ongeveer 2.50 meter. Dit gevaarte was in vele delen aangevoerd en opgebouwd. Dubbelwandig (met stro tussen de wanden) om ieder geluid vanuit de hal buiten dit bouwwerk te houden. In deze ruimte, de High Fidelity Room, confronteerde je jezelf met de toen nog nergens aanwezige stroboscopen en diverse aardse- en buitenaardse geluiden. "Een belevenis" liet de burgemeester aan de Leeuwarder Courant weten.

Buiten de hal ook activiteiten, onder meer een BBQ.

En dan vanzelfsprekend het muziekprogramma, aaneen gepraat door de latere burgemeester van Weststellingwerf, Remco Heite. Het moet een eer voor Remco geweest zijn om de toenmalige crème de la crème van de Nederlandse popscene te mogen aankondigen: Super Sister, CCC inc. en Focus. Als voorprogramma trad de Vara Drive In Show aan met Jaap Poort en Eddy Becker.