poster tukkel2Op 20 september 1969

Daar was ie dan. Professioneler opgezet, maar nog steeds boordevol creativiteit. Topbands Cuby & the Blizzards en Trio Thijs van Leer verzorgden de muziek, er waren vloeistofprojecties en een stampvol bijprogramma waarbij de waarzegster handen en woorden te kort kwam. Er reden die avond bussen om een deel van de 1600 bezoekers ook weer veilig naar huis te brengen.

In de tijdgeest van toen het volgende. Het PEB (Provinciaal Electriciteits Bedrijf)  had een ijverige ambtenaar in dienst die de schoonmaakkosten van een “PEB-hokje” in rekening bracht. Er was een affiche van Tukkel II opgeplakt. De PEB-medewerker (“na de Tweede Wereldoorlog niet meer buiten geweest?”) richtte zich dan ook tot “jongelingenvereniging NIVON”…… Tja, daar hadden we niets mee….. we waren niet van de kerk.....er zat geen ouder iemand in het bestuur en de leeftijd in 1969 van het oudste bestuurslid was 19 jaar….

Ook de persconferentie die voorafgaande aan Tukkel II werd gehouden, had zijn verrassingen. Zo deelde de organisatie de toegestroomde pers mee dat er uitnodigingen waren verstuurd naar onder andere Misja Mengelberg, Gerad Reve, fluitist Kochius die wereldbekend in Amsterdam was en spraakmakend reporter Kareltje de Graaf.  Tijdens de conferentie werd een tiental namen uit de landelijke telefoonboeken geprikt die een uitnodiging ontvingen voor Tukkel II. Of er iemand op zat te wachten betwijfelen we zeer, maar “gek doen” onder het motto van serieusheid, was het NIVON-jongerenwerk in Wolvega wel toevertrouwd.