poster tukkel1

Op 7 september 1968

Het eerste lustrum moest gevierd worden. Dat vonden we in het bestuur, maar we kwamen daar laat achter; het was al voorjaar 1968.

Toen in september 1968 in aansluiting op de HNI-feestweek het eerste Tukkelfestijn plaats vond, kwamen er zo’n 600 bezoekers. In de sporthal, zodat er ook nog meer bezoekers hadden kunnen komen. Het programma was niet beslist aansprekend te noemen, alhoewel we niet alles wisten..… 

The Eddysons uit Rotterdam contracteerden we zonder te weten dat Eddy Owens, later bekend van radio en televisie deel uitmaakte van deze groep. Deze band uit Rotterdam trad in ’68 ook nog op met de toen 17 jarige Patricia.... Paay!

Verder dachten we met The Mozarts uit Zwolle een leuke band binnen te halen. Dat was ook zo; Herman Deinum (later Cuby & The Blizzards) en Leen Ripke (later Blues Dimension) maakten hiervan deel uit. Maar dat zij zó bekend zouden worden, wisten wij later pas.

Geëngageerde acties voor Perzië (aardbeving) en tegen de oorlog in Vietnam, verder een modeshow en een paint in. Wat was nou leuker dan een auto in de hal vol te kliederen….

Deze avond “smaakte naar meer….”