Kruimelpad

FOTO’S

Uit de periode dat het NIVON in Wolvega actief was, beschikken we over een beperkt aantal foto’s. (Heb je uit die periode nog foto’s: graag melden per mail aan ………………………………..

De activiteiten vonden niet uitsluitend plaats in Wolvega. Vandaar dat ook gekozen is om de collage te verbreden met foto’s uit:

Kortehemmen (activiteiten in het Woodbrookershuis)

Pinksterkampen

Lage Vuursche

Landelijk Nivon werk

Foto’s van georganiseerde weekends in Giethoorn en Appelscha ontbreken. Eveneens hielden we meerdere malen Het Hunehuis “een weekend”.

De relatie met Het Woodbrookershuis in Kortehemmen was heel mooi. Er ontstond  inhoudelijk een mooie programmering terwijl het samenzijn van NIVON-jongeren uit Wolvega centraal stond.

De Pinksterkampen op de Hallse Hull in Eerbeek werden jarenlang bezocht door veel Wolvegaasters. De Pinksterdagen kregen daarmee een geweldige invulling!

Een aantal Wolvegaasters heeft een goede binding met Ons Honk in Lage Vuursche, het (enige) landelijk jongerencentrum van het NIVON-jongerenwerk. Zij hielpen mee aan de voorbereiding van kaderweekends en enkele leden maakten een tijdlang deel uit van de kleine beheerdergroep (veelal drie of vier personen) die als een collectief de beheerderwoning naast Ons Honk bewoonde. De woning had ook een naam: Het Probleem.

De afdeling Wolvega timmerde aan de weg en dat bleef niet ongemerkt. Enkele bestuurders uit Wolvega maakten de overstap naar het landelijk jongerenbestuur.

Ook het ouderenwerk kreeg de belangstelling; Hans Dijkstra was jarenlang de voorzitter van het NIVON (totaal 40.000 leden).

nivonlogo2

Nivon jongeren Wolvega

info@nivonjongeren.nl