VARA DRIVE IN SHOW

De Vara Drive In Show verzorgde het voorprogramma van Tukkel III. Het leuke aan die komst was met name de aankondiging door de Vara van de komst van hun show naar ons festival. En dat een week lang op de momenten dat de Vara zendtijd had! Op die wijze kregen we met Tukkel III nog landelijke (tv-)bekendheid.

De tune klinkt nog na…..AH-OEH-OEH-HA….., afkomstig uit het nummer Big Bertha van Windmill. Ook het muzikale loopje van Sir Douglas Quintet (She’s about a mover) droeg aan de tune van de Vara bij.

Maar de diskjockey Eddy Becker was in het geheel niet blij met deze avond. “Wij” van Tukkel III zouden het sfeervol vinden dat gedurende het uurtje Vara Drive In Show “underground” werd gedraaid. En als Eddy ergens een bloedhekel aan had, was het blijkbaar dit genre…  Hij heeft zijn geld deze avond verdiend met tieren en schelden op de waanzinnige en niet uitvoerbare opdracht om underground in de sporthal te Wolvega ten gehore te brengen. Of ze in Friesland geen beschaving hadden…

Gelukkig kon hij (lees: zijn crew) na een uurtje de apparatuur weer inladen en we hebben Eddy die avond niet meer gespot.

En wat wij er van vonden?  Toen spoorde Eddy natuurlijk niet, maar achteraf kunnen we ons een melodieuzer start van een festival voorstellen…..

vara driv in

VARA drive in show