SUPERSISTER

Op Tukkel III trad de crème de la crème van de Nederlandse pop aan. Naast CCC Inc. waaruit later Doe Maar grotendeels is voortgekomen, Focus (zie ook Thijs van Leer) kwam uit Den Haag SUPER SISTER. In hun voorprogramma stond de Vara drive in show.

Supersister kwam uit Den Haag en bestond uit  Robert Jan Stips (keyboards, zang), Sacha van Geest (fluit), Marco Vrolijk (drums) en Ron van Eck (basgitaar). De groep was actief in de eerste helft van de jaren zeventig en speelde progressieve rock, van jazz tot pop.

Ze brachten voornamelijk instrumentale of Engelstalige nummers. De stijl van de band was avontuurlijke toetsen-gedreven progressieve rock met invloeden van Soft Machine waarvan Robert Stips een groot bewonderaar was.

Supersister debuteerde begin 1970 met de single "She Was Naked/Spiral Staircase", die geheel tegen eigen verwachting in vanuit zee werd opgepakt door Radio Veronica en mede daardoor op het randje van de top-tien belandde (11). Hierdoor werd de groep snel serieus genomen en kon op het hoofdpodium van het Holland Pop festival in Kralingen spelen. Doordat "She was naked" een hit was, mocht de groep ook - waar het eigenlijk om ging - een album opnemen: Supersister's eerste LP "Present from Nancy". Supersister scoorde verder op single-gebied hits als "A girl named you" en "Radio". Na de elpees "To the Highest Bidder" en "Pudding en Gisteren" verlieten Van Geest en Vrolijk de groep. Robert Jan Stips ging verder als toetsenist bij Golden Earring.

Na een try-out op 16 augustus 2000 in Delft, maakte Supersister in september 2000 haar comeback, in de oorspronkelijke bezetting, in Los Angeles met een vervolg in Nederland. 

Nivon jongeren Wolvega mikte goed: de eerste single die opklom naar de elfde plek kwam voor Tukkel III op een mooi moment. Afgezien van de hoogstaande muzikaliteit van de bandleden, was Supersister werkelijk een genot om naar te luisteren.

supersister

Super Sister - She Was Naked