BLUES DIMENSION

Het bestuur van de Nivon jongeren in Wolvega had de smaak te pakken. Na ZEN (februari 1969) wilde zij ook andere groepen naar Wolvega halen. De zaal (gebouw Irene) was op 12 april 1969 niet uitverkocht toen Blues Dimension uit Zwolle daar was. Toch was het een prachtig optreden.

Blues Dimension was een unieke band omdat zij als één van de eersten aantrad met een blazers sectie. Oorspronkelijk speelde de band rhythm & bues maar gedurende de drie jaar, dat de band bestond, kwamen er ook pop- en psychedelische rock invloeden bij. Met name de LESLIE-speakers die Helmig van der Vegt gebruikte, gaven een speciaal effect: rondslingerend geluid…..

Blues Dimension is een geweldige band geweest. Slechts drie jaar (1966-1969) bestond deze groep en het was een duiventil voor bandleden.
Zo zaten ook o.a. Michel van Dijk en Hans Lafaille even in de band en vertrokken er muzikanten richting Cuby & the Blizzards.
Ten tijde van het afscheidsalbum bestond Blues Dimension uit saxofonist Rudy van Dijk, drummer Herman van Boeijen, bassist Jaap van Eik, zanger Leen Ripke, toetsenist Helmig van der Vegt, bassist Herman Deinum, gitarist Cees de Best en trompettist Michel Sardoen.

Blues Dimension heeft ook opgetreden voor de fanclub van Artikel 461, die regelmatig popavonden organiseerde. .

blues dimension

 

Blues Dimension - Get Ready