Bij een activiteit was een grote groep jongeren actief betrokken. De zaal werd met netten versierd, de zaal ingedeeld, de attributen voor het podium klaar gezet, etc. 

postma

Daar gingen al gauw enkele uurtjes op (veelal) de zaterdag inzitten. Het was altijd de gezamenlijke opmaat voor een leuke avond; de verbondenheid van de groep werd sterker en men wist ook wat men aan elkaar had.

Tijdens de avond was er altijd iets te doen. Dus “vrij” had je nooit. Na de activiteit was het opruimen geblazen. En als dat dan rondom 01.00 uur achter de rug was, was er “vrijheid”. Veelal togen we dan met de gehele groep die de activiteit hadden georganiseerd naar het huis van de fam. Postma aan de Heerenveenseweg. De ouders werden er wakker van. Maar legden ons nooit een strobreed in de weg. Er werd thee en koffie gemaakt. Alcoholische dranken gingen er nauwelijks over tafel. Er werd nagepraat over de avond, de muziek van vooral Randy Newman stond aan. Er heerste altijd een zeer goede sfeer in deze vriendengroep.

Veelal werd het ’s ochtends al licht, als we huiswaarts keerden.