nivonlogo2Voor het laatste nieuws over de reunie kun je op deze pagina terechtterecht.
(bijgewerkt tot 7-12)

facebook logo

Op 14 en 15 december 2019 wordt daar een reunie gehouden van voor en met iedereen die daar zijn of haar schreden heeft liggen.

De eerste reserveringen zijn binnen. Hieronder vindt je een lijst met wie zich al heeft aangemeld. Deze lijst is inclusief degenen die de reunie organiseren, t.w.:
Herbert Boerendonk, Minke Postma, Dannie Brus, Sjoerd Kemeling en Douwe Bangma.

Op de site staan ook een groot aantal foto's van Ons Honk van lang geleden, maar ook van zeer recent. Haal hier alvast herinneringen op.

En als je heel oude foto's wilt zien kijk dan eens op de site van de GroeneGraf.


header reunie trnsp

Lage Vuursche, 7 december 2019

Hoi….

Komende  zaterdag 14 en zondag 15 december 2019 vindt de reünie van Ons Honk plaats waar je je voor opgaf. Vandaar deze nieuwsbrief met de laatste informatie. 
Aan Ons Honk bewaren velen van ons goede herinneringen. Nu het gebouw verbouwd gaat worden tot een appartementencomplex, grijpen we de laatste kans om nog eenmaal samen te komen in dit inmiddels “legendarische” gebouw.
De voorbereidingsgroep heeft –zo vinden we zelf……- een leuk programma samengesteld. Dat tref je in deze brief aan. Maar deze brief is vooral bedoeld om je vooraf goed te informeren over de gang van zaken.

Reünie
Er zijn meer dan 75 personen die zich (al) hebben opgegeven. De reünie duurt vanaf zaterdagmiddag 14 december 14.00 uur tot zondagmiddag 15 december 12.00 uur.  Ieder komt zaterdagmiddag tussen 14.00 en 14.45 uur aan in het Koos Vorrinkhuis aan het eind van de Koudelaan te Lage Vuursche. Je ontvangt je toegangs”bewijs” voor deelname aan deze reünie. Ons Honk is dan nog gesloten voor de reünisten.
Ieder heeft even tijd om de spullen op zijn/haar kamer te brengen in het natuurvriendenhuis Koos Vorrink. Dan is er tijd om onder het genot van koffie/thee of een drankje jouw reünie te starten; let wel in het Koos Vorrinkhuis!

Munten
Koffie en thee is dit weekend gratis. Om een “drankje” te scoren koop je op zaterdagmiddag in het KV munten. Deze zijn te gebruiken in het Koos Vorrinkhuis en Ons Honk. Houd je munten over, dan kun je die zondag voor vertrek inleveren. Je ontvangt dan daarvoor cashgeld terug.
De munten schaf je cash aan. Er is echter ook de mogelijkheid met pin te betalen (in het Koos Vorrinkhuis).

Vrijwillige bijdrage
De eenvoudige warme maaltijd op zaterdagavond en het ontbijt op zondagochtend worden je aangeboden. Dit in het kader van NIVON 95. Daar je ook verder niets hoeft te betalen voor deze reünie (behalve je slaapplek) vraagt de voorbereidingsgroep een geringe bijdrage in alle kosten die zijn gemaakt. We stellen voor dat je een (vrijwillige) donatie tot 5 euro per persoon geeft. Daar maken we je op attent bij het inchecken in het Koos Vorrinkhuis. Er staat een doos waarin je de bijdrage cash kunt voldoen en wil je liever de bijdrage pinnen, dan kan dat ook!

Historie
Intussen is Sjoerd met hulp van velen bezig om een “historische hoek” te maken van allerlei herinneringen aan Ons Honk. Een kleine zaal in het KV is daartoe ingericht zodat je het gehele weekend daar een kijkje kunt nemen.
O ja, heb je nog iets leuks om tentoon te stellen? Neem dan contact op met Sjoerd en/of neem het mee. Sjoerd: 06-23218317 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

“Verzorging”
Het lijkt er op dat je “in de watten wordt gelegd”. We kunnen er niet om heen dat er veel steun is gegeven; zowel door het J.P. van Blijdestijnfonds als door het Centraal Bestuur (in het kader van NIVON 95). Daarvoor reuze bedankt…! 
Maar je kent Nivon Natuurvrienden niet als een verzorgingsinstelling….. Vandaar dat we soms even vragen om mee te helpen (even afruimen, etc.) Na afronding op zondagochtend gaan we er vanuit dat de kamers schoongemaakt worden opgeleverd. Tevens moeten gangen en ruimtes schoongemaakt worden.

Catering
Een speciale vrijwilligersgroep van 8 personen komt de “catering” doen. Dat houdt in dat het natje en droogje in zowel het KV als Ons Honk aanwezig is. Verder de warme maaltijd en het ontbijt, evenals de tussendoortjes.
Het is geweldig dat deze groep zo maar komt om jou een onvergetelijk weekend te bezorgen! En ja, dan kan het gebeuren dat er even gevraagd wordt niet met lege handen van KV naar Ons Honk te lopen of iets mee terug te nemen naar KV. Of even te helpen met tafel dekken…..

Oplevering OH en KV
Ons Honk stond al leeg (de voorbereidingsgroep zal met sfeerverlichting iets doen, er zijn een veertigtal klapstoelen aanwezig, er is elektra en verwarming en de toiletten doen het….. maar verder staat het al leeg om verbouwd te worden….). Wel moeten we alles wat er heen is gebracht, ook weer terugzetten naar het KV.
Op zondagmiddag 15 december 2019 om 12.00 uur is het programma afgelopen. Tevens wordt het Koos Vorrinkhuis weer in originele staat opgeleverd, met verwijdering van alles wat herinnert aan Ons Honk……

Public relations en AVG
We leveren De Toorts een verslag aan van deze reünie. Tevens willen we foto’s van deze  samenkomst op onze site gaan plaatsen. We moeten echter rekening houden met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Ingeval je niet op een foto wenst te komen die gepubliceerd kan worden in De Toorts of op onze site, dan verzoeken we je dat even aan te geven bij aankomst in het Koos Vorrinkhuis. 

Programma
Zaterdag 14 december 2019:

14.00 - 14.45 Aankomst, inchecken in het Koos Vorrinkhuis
15.00 Start programma in het Koos Vorrinkhuis
15.15 - 17.45 Reünie in Ons Honk met onder meer
* Column van Marjolein Meijers
* Optreden van Philip Kroonenburg
18.00 Eenvoudig diner in Koos Vorrinkhuis
20.00 - 22.00 Reünie in Ons Honk. Verrassingsproject. Maar evenals ’s middag ook met doorlopende voorstellingen (dia’s en filmpjes) en “nostalgische” muziek
22.15 Band Marjolein Meijers in Koos Vorrinkhuis

Zondag 15 december 2019:

08.30. .09.30 Ontbijt in Koos Vorrinkhuis
10.00 - 11.00 Lagerhuisdebat met Theo Dersjant in Koos Vorrinkhuis. Toekomstgerichte onderwerpen met  sprekers die stellingen poneren, met adhesie of afkeuring uit de zaal en waarbij het belang van het Nivon na nu volop in de belangstelling staat.
Uiterlijk 12.00 uur Afsluiting van de reünie.

Tot zaterdag de 14e december,
De voorbereidingsgroep: Minke Postma, Douwe Bangma, Harm de Boer, Herbert Boerendonk, Dannie Brus en Sjoerd Kemeling.

PS: In geval je nog vragen of dringende mededelingen hebt:
bel met Dannie Brus (06-51408584) of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


  

Tot 6-12 hebben zich onderstaande deelnemers aangemeld:

Brechtje Alma
Jan Willem Altena
Sonja van der Arend
Ans Baard
Douwe Bangma
Roselinde van Berkel
George Bésanger
Alex Bezemer
Harm de Boer
Herbert Boerendonk
Linda van den Braak
Maarten van den Braak
Jos Bras
Anika Breukelaar
Jan Breukelaar
Dannie Brus
Misja Brus
Tilly Deelen
Ruud van Dijk
Inge van Dijk-Struik
Iris Drenth
Corina Duijnker
Jolijn van Eldik
Bob Giskes
Jannke Goede
Daphne Hellingman
Meia van Houten
Marianne Huisman
Nynke de Jong
Jan Kalter
Hans Kemeling
Sjoerd Kemeling
Herman van Kordenoordt
Peter Kranendonk
Lemke Krijgsman
Oscar Kunst
Daniël Leeuwenberg
Hanneke Leeuwerink
Bart Meinen
Feyko Meinen
Carla van Mil
Anneke Mohl
Nico Molendijk
Frank Mulder
Marijke Mulder
Josine Oost
Marleen Oppelaar
Sannie Oppelaar
Angela van Overbeek
Jeroen Pater
Minke Postma
Floor van Praaf
Menno Remers
Mare Riemersma
Truus Rijpma
Marieke Sieslieng
Menno Smit
Mirjam Tazelaar
Friso Teerink
Sandra Teerink
Gerrie Teerink-Breukelaar
Femke Terberg-Sieslieng
Phil Tokkie
Han van der Tuin
Ellen van Veen
Hans Verschuur
Edo de Vries
Ton Vrijenhoek
Mieke Vrijhof
Nienke Wensveen
Jennie Westendorp
Kees Westendorp
Marion Wilgenkamp
Gerco Ziermans